Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rok 2015 - 16

ZÁŘÍ

 4.jpg         Sešli jsme se celkem 4x (4.9.,11.9.,18.9. a 25.9.)

          Celý měsíc jsme trénovali na Závod požárnické všestrannosti, který se konal 26.9. v Dolní Branné.

          Učili jsme se uzle, zdravovědu, lezení po vodorovném laně, orientaci mapy, azimut, střelbu za vzduchovky, grafické značky, hasební prostředky a topografické značky.

           Na závodech jsme běželi ve čtyřech družstvech (2 mladší a 2 starší):5.jpg

       MLADŠÍ  A, startovní číslo 10, složení: Valerie Čepelková, Alžběta Čepelková, Martin Spielberger, Barbora Tomanová, Pavel Kraus  umístění: 10 z 27 družstev

       MLADŠÍ  B, startovní číslo 13, složení: Denisa Krůtová, Linda Dibelková, Jiří Kejzlar, Lukáš Vodička, Štěpán Astr    umístění: 24 z 27 družstev

      STARŠÍ   A, startovní číslo 9, složení: Anna Tomanová, Jan Kraus, Dominika Raková, Kateřina Krumpholzová, Petr Müller    umístění: 21 z 24 družstev

      STARŠÍ    B, startovní číslo12, složení: Kateřina Vodičková, Tereza Kejzlarová, Iva Petirová, Jakub Dibelka, Ondřej Astr     umístění:    19 z 24 družstev

 

ŘÍJEN

6.jpg         Hned první týden jsme pouštěli draky. Sešli jsme se v hasičárně, kde jsme se rozdělili na dvě skupiny. První  skupina (Honza, Petr, Iva a Anička) psala do kroniky a druhá skupina (všichni ostatní) pouštěli draky nad Kobylincem. Draky pouštěli alespoň hodinu a poté se vrátili.

         Druhá schůzka se konala v hasičárně, kde jsme vyráběli věnce z listí, šípků a kaštanů. Také jsme pobesedovali o prevenci požáru přes Vánoční svátky.

        Třetí schůzka se uskutečnila v tělocvičně, kde jsme cvičili a trénovali. Nejdříve jsme si zahřáli svaly pár kolečky kolem tělocvičny a poté jsme se rozcvičili. Jednu minutu jsme skákali přes švihadlo a dělali sedy lehy. Také nám naše vedoucí připravila „opičí dráhu“, kterou každý běhal na čas. Na konci schůzky jsme si zahráli vybiku.

 

    LISTOPAD6a.jpg

          Druhý týden v listopadu jsme jeli na výlet do TONGA do Hradce Králové.

         U hasičárny jsme se sešli v 7 hodin a v 7,30 jsme jeli vyzvednout mladé hasiče z Radvanic a Jívky. Na místo jsme dorazili v 10,15. V TONGU jsme strávili pět hodin, a když byl čas jet domů, nikomu se nechtělo. Zpět do Havlovic jsme dorazili zhruba v 18,30 hodin.

         Třetí a čtvrtý týden jsme byli v tělocvičně. Opakovali jsme si uzle, skákali přes švihadlo, dělali sedy lehy a nakonec hráli vybíjenou.

 

PROSINEC

         První týden v měsíci k nám dorazil anděl, čert a Mikuláš. Než ale přišli, soutěžili jsme o náramky a pexeso. Když už Mikuláš, čert a anděl přišli, četli postupně všechny naše jména a k tomu všechny hříchy, které máme a co bychom měli zlepšit. I ti největší hříšnici dostali malý balíček se sladkostmi.

7.jpg          Druhý týden jsme šli do tělocvičny. Po rozběhání a rozcvičení jsme se rozdělili na dvě poloviny. První skákala přes švihadlo a druhá dělala sedy lehy. Když už měli všichni sedy lehy i skok přs švihadlo hotové, zkoušeli jsme předávku proudnice.

         Třetí týden jsme si v hasičárně navzájem předávali dárečky. Na stolech bylo cukroví na ochutnání od našich maminek. Někteří z nás si donesli hudební nástroj a zahráli nám na něj koledy. Od vedoucí Jitky jsme dostali malé Mimoně jako přívěšek. A to byla poslední schůzka v roce 2015.

 

ČEKÁNÍ NA JEŽÍŠKA8.jpg

          Na Štědrý den jsme se v deset hodin ráno sešli u hasičárny a šli jsme ke krmelci nad bažantnicí, kde na nás čekal pan Medek, místní myslivec. Pověděl nám o možnostech stravování lesní zvěře v zimě. Dali jsme něco na zub zvířátkům do krmelce a udělali si společné foto. Pak jsme šli vycházkou přes Havlovice čekat domů na Ježíška.

 

LEDEN

8a.jpg          První schůzku v lednu jsme cvičili taneček na výroční valnou hromadu, která se konala 8.ledna. Poté jsme šli do hostince Amerika, posadili jsme se ke stolu a čekali, až Výroční valná hromada začne. Zanedlouho jsme se šli nachystat na naše vystoupení, nastoupili jsme do našeho útvaru a začali tančit Makarenu. Když jsme dotančili, usadili jsme se ke stolům, začali nám podávat večeři.

          Na druhé schůzce nám naše vedoucí Jitka rozdala nové učebnice. Celé dvě hodiny jsme probírali Preventistu a Preventistu juniora a připravovali se na test, abychom mohli splnit tento odznak odbornosti.9.jpg

          Na třetí schůzce jsme se dohodli, že půjdeme bobovat na Králův kopec. Spousta dětí se vybouralo, narazilo do sebe nebo se alespoň přetočilo čelem ke svahu. Když už byli všichni úplně promočení a zmrzlí, rozhodlo se, že už půjdeme domů.

 

ÚNOR

          Celý únor jsme chodili do tělocvičny a trénovali fyzičku. Pokračovali jsme ve skoku přes švihadlo, což někteří z mladších členů úplně neumí a v počítání sedů lehů.

          Abychom byli připraveni na štafety, co nás čekají během roku, trénovali jsme předávku proudnice. Někomu to šlo, ale pár dětem se ještě úplně nedařilo předat proudnici správně. Ale také jsme závodili na rychlost. Rozdělili jsme se do dvou družstev a závodili, kdo dříve oběhne kužel. Ale nejen jen oběhne, jednou jsme skákali po jedné noze, poté po jako žabáci anebo jsme běželi i pozpátku.

 

BŘEZEN

          Na první schůzce v březnu jsme si opakovali všechny uzle na uzlovací soutěž v Radvanicích. Řekli jsme si také o všech závodech, které nás v nejbližší době čekají, a měli jsme se rozhodnout, na které bychom chtěli jet. Ještě jsme si zopakovali odznaky odbornosti (Preventista a Preventista junior) a ukázali jsme si, jak by asi mohl vypadat test, a které otázky by v něm mohli být.

          Na druhé schůzce se rozhodlo, kdo z nás pojede na uzlovací soutěž v Radvanicích, což znamenalo, že jsme všichni zkoušeli vázat uzle na čas.

          Na třetí schůzce jsme se rozdělili na dvě skupiny. Jedna šla ven trénovat zapojování hadic do rozdělovače, což jsme se potřebovali naučit a druhá skupina si udělala malé kolo ve vázání uzlů na čas. Když měli obě skupiny dotrénováno, prohodili jsme se, aby si všichni všechno vyzkoušeli.

          Na čtvrté schůzce už trénovali uzle pouze ti, kteří jeli na závody. Při jejich trénování všichni koukali na video s instrukcemi ke Hře Plamen.. Když jsme video dokoukali, došlo na vybírání dresů a maskota. Nakonec vyhrály červeno-oranžovo-černé dresy a jako maskota jsme si vybrali turbošneka. Během března jsme také mezi sebou vybírali, které výkresy a básničky pošleme do soutěže Požární ochrana očima dětí 2016.

 

DUBEN

10.jpg          V měsíci dubnu jsme každou schůzku šli ven na hřiště. Běhali jsme běh jednotlivců na 60 metrů přes překážky a štafetu dvojic.

          2. dubna jeli Anička, Honza, Šimon a Deniska na uzlovací soutěž do Radvanic.

11.jpg          19. dubna dostali mladí hasiči brigádu v Úpici na Spartě. Vyčistili jsme dráhu a dostali za to lízátka. Také jsme trénovali na další závody, které se konaly 23. dubna v Malých Svatoňovicích na fotbalovém hřišti. Závody se uskutečnily v běhu 12.jpgjednotlivců na 60m přes překážky. Bylo to fajn, ale na žádném místě jsme se bohužel neumístili. I přesto jsme si tento měsíc užili.

 

 

 

KVĚTEN

13.jpg          V květnu jsme konečně chodili trénovat na hřiště. Zkoušeli jsme štafetu CTIF, útok CTIF, požární útok, štafetu 4x60 metrů a štafetu dvojic.

 

14a.jpg          Ze začátku jsme si vše museli ukázat a vysvětlit, protože většina z nás tyto disciplíny viděla poprvé. Nejdříve jsme všichni zkoušeli všechny pozice, ale 27.5. a 28.5. na soustředění se rozhodlo, kdo co bude dělat na závodech. Soustředění začalo jako každý náš trénink v pátek ve čtyři hodiny. Nejdříve jsme si ale všichni odnesli věci do hasičárny a mohli jsme začít trénovat. Po tréninku, který vyjímečně trval tři hodiny místo dvou, jsme šli zpět do hasičárny, kde nám holky dělali k večeři párky v rohlíku a starší hasiči venku grilovali klobásy. V sobotu jsme se probouzeli mezi sedmou a půl osmou. Po snídani jsme se přepravili na hřiště, kde jsme dopoledne trénovali štafetu 4x60m a štafetu CTIF. K obědu jsme měli sice nezdravou, ale dobrou pizzu. Když se dojedl oběd, šli jsme si 14b.jpgvysvětlit požární útok. Nejdříve jsme trénovali nasucho, ale zanedlouho přijeli starší hasiči s mašinou a už se trénovalo s vodou. Útok jsme trénovali asi do tří hodin, poté ještě nějaké ty štafety a pak jsme začali uklízet materiál a pomalu jsme šli domů.

         Dne 13.5. tři naši členové (Kačka, Honza a Anička) napsali test Preventisty a po něm odpověděli na pár otázek z jednotlivých témat. S dalšími kamarády vytvořili nástěnku. Dne 3.6. se k našim Preventistům přidali další čtyři členové, kteří odznak odbornosti udělali za stejných podmínek.

 

ČERVEN

          3.června jsme se připravovali na závody hry Plamen. Na hřišti za školou jsme trénovali, abychom na závodech podali co největší výkony.

          4. a 5.6. nastal ten dlouho očekávaný okamžik. Jeli jsme na závody. dsc_0763.jpgTentokrát se konaly dva dny (4. a 5.6.). Závodů bylo tentokrát více, a to štafeta CTIF, štafeta 4x60 m, útok CTIF nebo také štafeta dvojic. V požárním útoku excelovali – Kačka a Petr za starší a Šimon a Deniska za mladší. Také další byly u mašiny a u kádě. Podali jsme co největší výkony, ale na výhru to nebylo.

  dsc_0823.jpg         10.6. jsme si naplánovali procházku po okolí, dali jsme si zmrzlinu u Čepelků a pokračovali jsme dále k Vodičkům, kde jsme viděli kuřátka a slepičky. Poté jsme se vydali k vedlejším Fialům, kde jsme měli možnost pozorovat spoustu zvířátek jako třeba psa, šneky, morče, králíka a andulky. Od paní Fialové jsme dostali vynikající buchty. Ještě jsme stihli návštěvu u Rakových, kde jsme zjistili, že Domča lajdá.

          17.června přijela Jíťa později, takže jsme začali s Markem, se kterých jsme dělali testy na poznání stop lesních zvířat, potom jsme pokračovali poznáváním nářadí k požáru a k útoku. Povídali jsme si o optických signálech, prohlíželi fotky z různých akcí. Zjistili jsme, jaké existují odznaky odbornosti. Odznak odbornosti preventiva si udělal Jakub Dibelka a odznak odbornosti preventiva junior si udělali: Lucie Fialová, Magdaléna Fialová, Štěpán Astr a Barbora Tomanová.15.jpg

          24. června nás čekal závěrečný výlet k Šiškovně. Všichni se těšilis opékání buřtů, ale hlavně na prázdniny. Cestou jsme plnili různé úkoly. Když jsme dorazili na místo, tak jsme hledali poklad s bonbóny a na závěr jsme si opekli buřty a někteří i sbírali borůvky, poté jsme se vrátili zpět k hasičárně.

 
 


Facebook



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30